În comuna Apostolache şcoala a luat fiinţă la începutul veacului al XIX-lea, dar a funcţionat cu intermitenţe (în 1838, şcoala era condusă de învăţătorul Ion Popescu, iar în 1861, de George Radu Ispas). Regulat, şcoala a început să funcţioneze în anul 1892, la sfârşitul secolului XIX comuna numărând abia 30 de ştiutori de carte. Menţionăm că în anul 1873 ia fiinţă în satul Valea Boului (astăzi Valea Cricovului) o şcoala de meserii, la iniţiativa inginerului Vasile Pappa, pe cheltuiala sa. Şcoala, cu o durata de trei ani, avea următoarele ateliere: rotărie, dogărie, fierărie şi împletituri de răchită.

 

 

După cutremurul din 1977, şcoala din Valea Cricovului este grav afectată, luându-se decizia de a se construi o şcoala noua în centrul comunei şi al satului Apostolache. Primarul din acea vreme, Istrate Anastase, obţine autorizaţia de construcţie în anul 1978, lucrările fiind finalizate în anul 1980.

PREZENT

 

Şcoala cu clasele I-VIII Apostolache îşi desfăşoară activitatea didactică într-o clădire structurată pe două nivele, având în componenţă opt săli de clasă, un laborator, un cabinet de informatică, cancelarie profesori, cabinet director, secretariat, sala de sport.

În ultimii ani clădirea a intrat într-un intens proces de reabilitare şi modernizare, în urma căruia s-a realizat: alimentarea cu apă curentă, grupuri sanitare în incinta, placări cu gresie şi faianţă, înlocuirea tâmplăriei din lemn cu PVC cu geam termopan, lambrisarea sălilor de clasa, înlocuirea parţială a mobilierului, precum şi montarea unei centrale centrala termice ce foloseşte drept combustibil material lemnos. De asemenea, în curtea şcolii s-a construit o modernă bază sportivă (teren minifotbal, handbal), împrejmuită, mochetată şi dotată cu instalaţie de nocturnă.